Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Προπόνηση με Φακούς η Γυαλιά?

Προπόνηση με Φακούς η Γυαλιά?

Προπόνηση με Φακούς η Γυαλιά?Είτε κάνετε Jogging, είτε ασκείστε τακτικά, είτε ακολουθείτε την νέα μόδα του CrossFit, προφανώς απολαμβάνετε πολλά οφέλη για το σώμα σας, αλλά φορώντας γυαλιά, το να γυμνάζεστε μπορεί να είναι μια πρόκληση. Οι φακοί επαφής ταιριάζουν απόλυτα με τον δραστήριο τρόπο ζωής. Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα του να ασκείστε φακούς επαφής; Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι φακοί;

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, το πρώτο είναι:

  • Ασφάλεια
Αν θέλετε να συμμετάσχετε σε πιο έντονες δραστηριότητες, όπως το τένις, το ποδόσφαιρο,  η τα νέα έντονα WOD (Workout Of the Day) το να φοράτε γυαλιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού των οφθαλμών σας, καθώς εάν σπάσουν, τα θραύσματα θα σας προξενήσουν μεγάλη βλάβη. Οι φακοί επαφής όμως δεν έχουν αυτόν το κίνδυνο και επιτρέπουν στους αθλητές να φορούν ένα πολύ ευρύτερο φάσμα προστατευτικών γυαλιών, όπως για Ήλιο η θραύσματα, μαζί με τους φακούς.

  • Άνεση + Ευκολία
Όσο πιο ενεργή η προπόνηση σας, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα τα γυαλιά σας να γλιστρήσουν, να θολώσουν από τον ιδρώτα, και απλά να είναι άβολα. Με τους φακούς επαφής, μπορείτε να συμμετέχετε πιο ελεύθερα στην προπόνηση σας. Καθημερινοί αναλώσιμοι φακοί όπως οι Proclear 1 Day είναι ιδανικοί για το γυμναστήριο επειδή δεν χρειάζεται να έχετε στην τσάντα γυμναστηρίου, μια θήκη φακών επαφής και το Υγρό σας.

  • Καλύτερη Όραση
Τα Γυαλιά Οράσεως μπορεί με πολλούς τρόπους να περιορίσουν την όραση σας κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μπορεί να πέσουν ή να περιορίσουν την περιφερειακή σας όραση λόγο του σκελετού. Εάν χρειάζεστε και προστατευτικά γυαλιά, θα μπορούσατε να καταλήξετε να χρειάζεται να φοράτε δύο σκελετούς το οποίο προφανώς οδηγεί σε μεγαλύτερη μείωση της ορατότητας. Με τους φακούς επαφής, δεν έχετε να ανησυχείτε για το αν το οπτικό σας πεδίο, θα παρεμποδιστεί ή θα αλλοιωθεί.
Ακόμη και αν φοράτε γυαλιά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, πολλοί ασθενείς επιλέγουν για τους φακούς μόνο για τις προπονήσεις και τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Μείνετε συντονισμένοι στα Νέα του Alfalens, καθώς στο επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε το ποιοι φακοί ταιριάζουν στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ άθλημα...
Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img