Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Φακοί σε Υπεριώδη Ακτινοβολία

Φακοί σε Υπεριώδη Ακτινοβολία

Φακοί σε Υπεριώδη Ακτινοβολία
Καθώς τελειώνει η Άνοιξη και μπαίνει το Kαλοκαίρι, αυξάνεται ο δείκτης επικινδυνότητας από τις υπεριώδεις ακτίνες του Ηλίου, και η προστασία τον ματιών μας είναι απαραίτητη

Η Υπεριώδης Ακτινοβολία είναι η πιο επικίνδυνη για τους οφθαλμούς αφού εν μέρη απορροφάται από τον Κερατοειδή μας, και τον Κρυσταλλοειδή Φακό του οφθαλμού, και είναι μάλιστα ο συνήθης ύποπτος για φλεγμονές όπως η επιπεφυκίτιδα. Η σοβαρότητα των προβλημάτων, και των ασθενειών που μπορεί να προκαλέσει εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως τις ώρες που εκτίθεστε, και την τοποθεσία (π.χ. στο κέντρο της πόλης)

Η πιο επικίνδυνη χρονική ζώνη είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, δηλαδή στο μέσο της ημέρας, αφού τότε λόγω τις θέσης του ήλιου, υπάρχει η μεγαλύτερη έκθεση. Όσον αφορά λοιπόν τις ακτίνες UV, ακόμα και ένα λευκό κρύσταλλο μπορεί να  απορροφήσει έστω και ένα μικρό μέρος της. Όμως οι απλοί φακοί επαφής όχι. Υπάρχει ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι λογικό ότι η εξάτμιση είναι αυξημένη και επομένως οι φακοί επαφής αφυδατώνονται περισσότερο. Ένας αφυδατωμένος φακός όμως, έχει χάση κάποιες ιδιότητες του. Οι παράμετροί του έχουν αλλάξει ελαφρώς, κολλάει στο μάτι με αποτέλεσμα να μην αφήνει να κυκλοφορούν πολύ τα δάκρυα και ως εκ τούτου ενοχλεί. Τα μάτια τσούζουν, κοκκινίζουν λόγο τις υποξίας και οι φακοί από πηγή άνεσης μετατρέπονται σε κίνδυνο για την Υγιεινή μας.

Οι κορυφαίος φακός για αυτόν τον καιρό και για προστασία από υπεριώδης ακτίνες UVA και UVB, είναι ο Acuvue OASYS, ένας από τους πιο ποιοτικούς φακούς επαφής σιλικόνης υδρογέλης της αγοράς, και τον ακολουθεί ο Acuvue ADVANCE, ένας επίσης αξιόπιστος φακός της ίδιας οικογένειας. 

Είναι οι μόνοι φακοί παγκοσμίως, που έχουν λάβει την Σφραγίδα Αποδοχής από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Οπτομετρίας (WCO) και από τον Αμερικανικό Οπτομετρικό Σύλλογο (AOA) για απορρόφηση Υπεριώδους Ακτινοβολίας. "Δεν παρέχουν όλες οι παραγωγές φακών επαφής προστασία UV, και αυτές που το κάνουν δεν παρέχουν τα ίδια επίπεδα απορρόφησης," εξηγεί η Cristina Schnider, Διευθύνων Ιατρικών Υποθέσεων, OD, τις VISTAKON(R) Τμήμα τις  Johnson & Johnson Vision Care Inc. "Όλα τα προϊόντα τις σειράς ACUVUE(R) παρέχουν αποτελεσματικό UV-Block, και ανάμεσα τους οι ADVANCE και OASYS με παραπάνω από 90% των UVA και 99% των UVB ακτίνων μπλοκαρισμένων, είναι οι μόνοι φακοί που επιτυγχάνουν το Class 1 status". Οι κατευθυντήριες γραμμές του FDA μας επιτρέπουν να εμπιστευτούμε τους φακούς Acuvue ως "UV Blocking Class 1".

Το Alfalens νιώθει την ευθύνη να σας προτείνει λύσεις, και να σας δώσει όποια αναγκαία κατεύθυνση. Αισθανθείτε ελεύθερα να μας συμβουλευτείτε.
Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img