Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Φακοί Επαφής Και Προστασία Από Μολύνσεις

Φακοί Επαφής Και Προστασία Από Μολύνσεις

Φακοί Επαφής Και Προστασία Από ΜολύνσειςΕνώ οι εκατομμύρια φακοί επαφής που χρησιμοποιούνται με ασφάλεια κάθε μέρα, έχουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας, κακή χρήση των φακών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης των ματιών. Πως μπορείτε εσείς να σιγουρευτείτε ότι οι φακοί επαφής σας είναι ασφαλείς? Διαβάστε 5 τρόπους για να προστατέψετε τα μάτια σας.
Για τι είδους λοιμώξεις μιλάμε? Η πιο κοινή λοίμωξη που χτυπά τους οφθαλμούς είναι η κερατίτιδα, μια λοίμωξη του κερατοειδούς. Η Κερατίτιδα μπορεί να προκληθεί από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του έρπητα, των βακτηρίων, μυκήτων και των μικροβίων (όπως η Acanthamoeba - η οποία είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτεί). Αν και η Κερατίτιδα είναι η πιο σοβαρή επιπλοκή, από φθορά των φακών επαφής, υπάρχουν αρκετοί τρόποι πρόληψης και προστασίας από αυτήν.

    1. Να έχετε πάντα καλά πλυμένα χέρια
Πριν εφαρμόσετε τους φακούς επαφής σας, και φυσικά πριν την αφαίρεση, πρέπει τα χέρια σας να έχουν τριφτεί καλά με σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Είναι προϋπόθεση ώστε οι φακοί επαφής σας να φοριούνται με ασφάλεια.

    2. Ακολουθείτε τις οδηγίες των φακών σας.

Μην αγνοείτε την διάρκεια ζωής που αναφέρετε στην συσκευασία. Εάν οι φακοί επαφής σας είναι για ένα μήνα, μην τους χρησιμοποιείτε παραπάνω από την ένδειξη. Οι φακοί μετά την λήξη τους απορροφούν απόβλητα πρωτεϊνών, τα οποία δίνουν ιδανικές συνθήκες σε μικροβιακές εστίες για επώαση, προκαλώντας σοβαρές μολύνσεις.

    3. Να χρησιμοποιείτε καλό υγρό φακών.

Η χρήση υγρού φακών επαφής, φρεσκάρει και ξεπλένει τους φακούς σας, και βοήθα στην απομάκρυνση βλαβερών βακτηριδίων και μικροβίων. Είναι επίσης καλό να αφήνετε λίγο χρόνο στα ματιά σας χωρίς φακούς για οξυγόνωση, και για να κάνουν τον δικό τους καθαρισμό με τα δάκρυα. Ανάλογα με το τι είδος φακούς επαφής χρησιμοποιείτε, ο οπτικός σας θα σας ενημερώσει εάν χρειάζεστε υγρό με καταλύτη. 

    4. Αν είστε ευάλωτοι σε αλλεργίες:
Είναι καλό να ξέρετε την περίοδο που σας χτυπούν οι εποχιακές αλλεργίες, και όταν έρθει η στιγμή περιορίστε τη χρήση των φακών επαφής σας. Το αλλεργιογόνο στα μάτια σας θα μπορούσε με τους φακούς να εισχωρήσει βαθύτερα στο μάτι, και να επιδεινώσει την αλλεργία. Προτιμήστε να φοράτε τα γυαλιά σας όποτε είναι δυνατών, αλλά αν οι φακοί επαφής είναι μια καθημερινή σας ανάγκη, τότε επιλέξτε τους ημερήσιους που είναι η πιο υγιεινή και ασφαλής εναλλακτική λύση.

    5. Ρωτήστε!
Οι φακοί επαφής είναι η ειδικότητα μας! Είτε στην ομάδα του Alfalens, είτε στον δικό σας οπτικό / οφθαλμίατρο, μην διστάσετε να εκφράσετε την απορία σας, και να ζητήσετε οδηγίες. Η πλήρης ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη.
Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img