Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Φακοί Επαφής Και Κερατόκωνος

Φακοί Επαφής Και Κερατόκωνος

Φακοί Επαφής Και ΚερατόκωνοςΔεν υπάρχει μόνο ένα σχέδιο που είναι καλύτερο για κάθε τύπο ή στάδιο του κερατόκωνου. Ο «καλύτερος φακός επαφής» είναι αυτός που ταιριάζει το μάτι σας, διορθώνει την όραση σας και είναι άνετος. Θα πρέπει βασιστείτε σε έναν έμπειρο εφαρμοστή φακών επαφής για να επιλέξετε το καλύτερο για τις ανάγκες σας. Μεγάλη υπομονή απαιτείται τόσο από την πλευρά του εφαρμοστή όσο και του ασθενή μέχρι οι καλύτεροι φακοί επαφής να καταλήξουν στα χέρια σας. Δειτε μερικές περιγραφές φακών που διατίθενται για κερατόκωνο:

  • Mαλακοί φακοί επαφής
Ο ρόλος των μαλακών φακών για την περίπτωση του κερατόκωνου έχει αλλάξει δραματικά κατά τα τελευταία έτη. Οι νέοι μαλακοί φακοί επαφής συνδυάζουν τις τελευταίες τεχνολογίες σιλικόνης υδρογέλης και πολύπλοκη ανάπτυξη, για να προσφέρουν άνετη χρήση και άριστη όραση. Οι παλαιότεροι φακοί επαφής έπεφταν πάνω από την πάσχουσα επιφάνεια του κερατόκωνου στον κερατοειδή και αποκτούσαν το ίδιο ανώμαλο σχήμα χωρίς να διορθώνουν την όραση

  • Άκαμπτοι αεροδιαπερατοί φακοί επαφής
RGP ή GP είναι οι φακοί επαφής με άκαμπτες επιφάνειες. Είναι η πρωταρχική επιλογή για τη διόρθωση κερατόκωνου, καθώς  λειτουργούν ως νέες διαθλαστικές επιφάνειες στον οφθαλμό, και διατηρούν την διόρθωση της όρασης. Το "GP" στην ονομασία περιγράφει το υλικό που έχουν αυτοί οι φακοί επαφής. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια φακού RGP. 

  • Υβριδικοί Φακοί Επαφής
Αυτός είναι ένας συνδυασμός φακών που έχει ένα κέντρο RGP που περιβάλλεται από ένα μαλακό περιφερειακό υλικό  Οι υβριδικοί φακοί επαφής μπορούν να παρέχουν την κρυστάλλινη οπτική των φακών GP και την άνεση των μαλακών φακών επαφής σιλικόνης υδρογέλης. Είναι διαθέσιμοι σε μια ευρεία ποικιλία παραμέτρων και προσαρμόζονται καλά στο ακανόνιστο σχήμα ενός κερατοκωνικού ματιού

  • Φακοί Επαφής Σκληρού Χιτώνα
Αυτοί είναι φακοί επαφής μεγάλης διαμέτρου, που στηρίζονται πάνω στο λευκό τμήμα του ματιού, που ονομάζεται σκληρός χιτώνας, και στους θόλους πάνω από τον κερατοειδή. Το μέγεθος μπορεί να είναι μια άβολη ιδέα για κάποιους, αλλά οι φακοί σκληρού χιτώνα έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Λόγω του μεγέθους τους, δεν πέφτουν και η σκόνη ή η βρομιά δεν μπορεί να μπει κάτω από αυτούς όσο τους φοράτε Είναι εκπληκτικά άνετοι επειδή οι ακμές του φακού στηρίζονται πάνω και κάτω από τα περιθώρια των βλεφάρων και έτσι δεν υπάρχει αίσθηση του φακού.
Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img