Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Φακοί Επαφής Και Λάθος Χρήσεις

Φακοί Επαφής Και Λάθος Χρήσεις

Φακοί Επαφής Και Λάθος ΧρήσειςΣύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένα επιβλητικό 99 τοις εκατό των χρηστών κάνουν "κακή για την υγιεινή μεταχείριση των φακών επαφής" που είναι γνωστό ότι αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης λοίμωξης των ματιών ή την φλεγμονή. Και σχεδόν το ένα τρίτο έπρεπε να επισκεφθεί γιατρό, λόγω της ερυθρότητας των ματιών ή του πόνου που προκαλέσαν οι φακοί επαφής. Ποια είναι αυτά τα λάθη?

1. Οι Φακοί επαφής έρχονται σε επαφή με νερό βρύσης.

"Ιδιαίτερα ανησυχητικό ειναί ότι, πολλοί που φορούν φακούς επαφής όλων των τύπων, ανέφεραν συχνά ότι είχαν εκθέσει τους φακούς επαφής τους σε νερό, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης ή του ξεπλύματος των φακών τους με νερό βρύσης και ότι τους φορούσαν στο ντους ή για μπάνιο στη θάλασσα. Η έκθεση των φακών σε νερό αυξάνει τον κίνδυνο για μόλυνση επειδή μικροοργανισμοί που ζουν στο νερό μπορεί να μεταφερθούν στο μάτι", έγραψαν οι συγγραφείς του ΚΕΠΝ. "Ακόμα και οικιακής χρήσης νερό βρύσης, αν και ασφαλές για κατανάλωση, δεν είναι αποστειρωμένο και περιέχει μικροοργανισμούς που οι φακοί επαφής μπορεί να πάρουν και να προκαλέσουν μόλυνση στους οφθαλμούς."

2. Χρησημοποιείτε σάλιο για να καθαρίσετε τους Φακούς.

Το στόμα σας είναι γεμάτο με έναν αριθμό διαφορετικών βακτηρίων, και βάζοντας το μάτι σας είναι ακριβώς ότι χρειάζεται για μια λοίμωξη. Προτού καταλήξουν οι φακοί επαφής σας σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι καλό να έχετε μαζί σας υγρό φακών ταξιδιωτικού μεγέθους. Έκτος αυτού σε μεγάλες αποστάσεις να έχετε μαζί μας την θήκη των φακών και τα γυαλιά σας, σε περίπτωση που κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα οι φακοί επαφής σας στεγνώσουν.

3. Δεν αλλάζετε Υγρό Φακών Επαφής.

Η λύση της ανακύκλωσης μπορεί να σας σώσει μερικά χρήματα, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή μόλυνση στα μάτια Εάν ξαναχρησιμοποιείτε στο ίδιο υγρό στις θήκες, απλά αφήνετε τους φακούς σας να καθίσουν σε μια λίμνη με βακτήρια, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόλυνση. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ληγμένα υγρά φακών.

4. Αλλαγή θήκης

Δεν αρκεί να αλλάζετε μόνο το υγρό καθαρισμού, πρέπει κάθε φορά που θα γίνει η αποθήκευση των φακών η θήκη να καθαρίζετε και να ξεπλένετε με το ειδικό υγρό, και ανά τρεις μήνες να αλλάζετε την θήκη των φακών επαφής σας.
Οι Φακοί Επαφής είναι κάτι που πρέπει πάντα να φροντίζετε πολύ, και να δίνετε την προσοχή σας, καθώς έρχεται σε επαφή με ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα του σώματος σας.
Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img