Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Φακοί Επαφής και Παράμετροι Σχεδιασμού

Φακοί Επαφής και Παράμετροι Σχεδιασμού

Φακοί Επαφής και Παράμετροι ΣχεδιασμούΓια χρόνια, οι όλο και περισσότεροι άνθρωποι με αμετρωπίες στην όραση τους στρέφονται σε φακούς επαφής για μια πιο βολική λύση, και η τεχνολογία των φακών επαφής έχει εξελιχθεί με ταχείς ρυθμούς. Οι φακοί επαφής υπάρχουν πλέον σε μια τεράστια ποικιλία, και η σωστή εναλλαγή από γυαλιά σε φακούς αρχίζει με μια ειδική οφθαλμολογική εξέταση, που δεν κοιτά μόνο την αμετρωπία, άλλα και το σχήμα του ματιού σας, ώστε οι φακοί επαφής που θα πάρετε να ταιριάζουν στα δικά σας, ξεχωριστά μάτια Η εξέταση ματιών για την εφαρμογή φακών επαφής δεν εκτελείται στις standard μετρήσεις ματιών για μυωπία, και θεωρείται ειδική, ξεχωριστη εξέταση.

Σε αυτό το σημείο είναι που ο οφθαλμίατρος σας, θα σας καθορίσει ποια διάμετρος (DIA) και ποια βασική καμπυλότητα (BC) πρέπει να έχουν οι φακοί επαφής σας, για να ταιριάζουν τέλια στους οφθαλμούς σας. Οι πληροφορίες αυτές (BC & DIA) χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για να προσδιοριστεί η καμπυλότητα και η διάμετρος των φακών επαφής σας. Η  βασική καμπυλότητα (Base Curve) βοηθά να ταιριάξει στον κερατοειδή σας πιο άνετα ο φακός, δεδομένου ότι ορισμένοι κερατοειδείς είναι πιο «επίπεδοι» από άλλους. Το ίδιο ισχύει και για την διάμετρο (Diameter) που πρέπει να ταιριάζει σωστά στα μάτια σας.

Αν για παράδειγμα αυξάνατε την διάμετρο των φακών επαφής σας, πέρα από την συνταγή του γιατρού σας, αυτό θα δημιουργούσε μια πιο χαλαρή εφαρμογή του φακού και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, δυσφορία και χαμηλότερη οπτική οξύτητα. Μια ακατάλληλη τοποθέτηση του φακού μπορεί να προκαλέσει στην πραγματικότητα ζημιά στο κερατοειδή σας, ακόμα κι αν αισθάνεστε μια σχετική άνεση.

Οι περισσότεροι γιατροί θα σας δώσουν ένα set δοκιμαστικών φακών για να επιβεβαιώσετε ότι είναι η σωστή επιλογή για τα μάτια σας. Με τους φακούς στα μάτια σας, ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει μια ειδική λάμπα για να αξιολογήσει τη θέση και την κίνηση των φακών, καθώς βλεφαρίζετε και κοιτάζετε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Επίσης, θα σας ρωτήσει αν οι φακοί επαφής έχουν άνετη αίσθηση.

Οι περισσότεροι φακοί επαφής χρειάζονται τουλάχιστον 15 λεπτά, έτσι ώστε το μάτι να σταματήσει να δακρύζει, και να σταθεροποιηθεί το δακρυϊκού φιλμ. Στη συνέχεια, θα μάθετε πώς να φροντίζετε τους φακούς σας και πόσο καιρό να τους φοράτε Ενώ μπορεί να φαίνεται δύσκολο στην αρχή, οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν γρήγορα πώς οι φακοί επαφής είναι τελικά η πιο εύκολη και βολική λύση.

Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img