Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Έγχρωμοι Φακοί Επαφής - Πως Λειτουργούν?

Έγχρωμοι Φακοί Επαφής - Πως Λειτουργούν?

Έγχρωμοι Φακοί Επαφής - Πως Λειτουργούν?Οι έγχρωμοι φακοί επαφής υπάρχουν τόσο σε διορθωτικούς φακούς, όσο και σε φακούς Plano.  Οι έγχρωμοι σας καλύπτουν αν έχετε συνταγή για διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού. Οι Plano φακοί επαφής χρώματος φοριούνται καθαρά για λόγους αισθητικής να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας και δεν έχουν καμία δύναμη του φακού για διόρθωση της όρασης.

Το κόστος των έγχρωμων φακών επαφής μπορεί να είναι κάπως μεγαλύτερη από ό, τι για τους απλούς φακούς. Αλλά για πολλούς χρήστες, η δυνατότητα να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας αξίζει τον κόπο. Οι περισσότεροι έγχρωμοι φακοί επαφής είναι σχεδιασμένοι να μιμούνται τη φυσική εμφάνιση του έγχρωμου τμήματος του ματιού, που ονομάζεται ίριδα.

Δεδομένου ότι αυτή η περιοχή αποτελείται από πολύχρωμα σχήματα και γραμμές, κάποιοι φακοί επαφής χρώματος διαθέτουν μια σειρά από μικροσκοπικές χρωματιστές τελείες και ακτινικά διατεταγμένες χρωματιστές γραμμές και σχήματα για να βοηθήσουν τους φακούς να φαίνονται πιο φυσικοί πάνω στο μάτι.

Οι έγχρωμοι φακοί επαφής έρχονται σε τρία είδη χρωματισμού:

Διαφανείς Αποχρώσεις. Αυτό συνήθως είναι ένα ελαφρύ μπλε ή πράσινο που προστίθεται στο φακό, ακριβώς για να σας βοηθήσει τον δείτε καλύτερα κατά την εισαγωγή και την αφαίρεση, ή αν πέσει. Είναι σχετικά αχνό και δεν επηρεάζει το χρώμα των ματιών σας.

Ενισχυτική απόχρωση.
Αυτό είναι ένα στερεό, αλλά ημιδιαφανές (see-through) σύστημα,  που είναι λίγο πιο σκούρο. Όπως υποδηλώνει το όνομα,  η ενισχυτική απόχρωση έχει στόχο να ενισχύσει το φυσικό χρώμα των ματιών σας. Χρωματιστοί φακοί με αυτόν τον τύπο απόχρωσης συνήθως είναι καλύτεροι για χρήστες που έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια και θέλουν να κάνουν το χρώμα των ματιών τους πιο έντονο.

Αδιαφανής απόχρωση.
Αυτό είναι ένα μη διαφανές σύστημα απόχρωσης που μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ματιών σας εντελώς. Αν έχετε σκούρα μάτια, θα χρειαστείτε αυτόν τον τύπο έγχρωμων φακών επαφής για να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας.

Υπάρχουν πόλοι γνωστοί έγχρωμοι φακοί επαφής όπως οι AIR OPTIX® COLORS που έχουν την μεγαλύτερη οξυγόνωση στην αγορά έγχρωμων φακων, και οι εξαιρατικοι FreshLook® Colors και FreshLook® Colorblends
Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img