Αρχική Σελίδα - Νέα και ενημέρωση - Φακοί Επαφής και Ξηροφθαλμία

Φακοί Επαφής και Ξηροφθαλμία

Φακοί Επαφής και ΞηροφθαλμίαΗ Ξηροφθαλμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο δεν έχει αρκετά ποιοτικά δάκρυα για να λιπάνει και να φροντίσει το μάτι. Τα δάκρυα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας της πρόσθιας επιφάνειας του οφθαλμού και για την  καθαρή όραση. Η ξηροφθαλμία είναι ένα κοινό και συχνά χρόνιο πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Μάλιστα είναι συνήθως κατάσταση που επιδεινώνεται ιδίως αν οι φακοί επαφής είναι ακατάλληλοι. Ανάλογα με την αιτία και τη σοβαρότητά της, μπορεί να μην είναι εντελώς ιάσιμη. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η ξηροφθαλμία μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, που συνήθως οδηγεί σε αισθητά μεγαλύτερη άνεση των ματιών, λιγότερα συμπτώματα ξηροφθαλμίας, και μερικές φορές πιο έντονη όραση, όταν εφαρμοστούν φακοί επαφής κατάλληλου τύπου.

Αρκετοί κατασκευαστές φακών έχουν αναπτύξει νέες σειρές φακών επαφής που στοχεύουν ειδικά στη μείωση του κινδύνου του ξηρασίας και της ενόχλησης των ματιών. Μέσα στα καλύτερα ονόματα στην αγορά φακών επαφής για ξηροφθαλμία περιλαμβάνονται:

Dailies Total 1: Αυτή η σειρά κατασκευάζεται από την Alcon, και είναι ημερήσιοι φακοί επαφής μιας χρήσης που διαθέτουν ένα καινοτόμο σχεδιασμό διαβάθμισης υγρασία του φακού: Η περιεκτικότητα σε νερό είναι περίπου 33 τοις εκατό στον πυρήνα του φακού και αυξάνεται σε μεγαλύτερη από 80 τοις εκατό στην μπροστινή και πίσω επιφάνεια. Λόγω αυτής της μοναδικής σχεδίασης, οι φακοί επαφής Dailies Total 1 παρέχουν «μια μεταξένια-λεία επιφάνεια για άνεση που διαρκεί μέχρι το τέλος της ημέρας», σύμφωνα με την εταιρεία.

CooperVision Proclear: Αυτοί οι δημοφιλείς φακοί επαφής για ξηροφθαλμία που κατασκευάζονται από ένα υλικό υδρογέλης υψηλής υγρασίας, περιέχουν μόρια που υπάρχουν φυσιολογικά στην ανθρώπινη κυτταρική μεμβράνη που προσελκύει και περιβάλλετε με νερό, κρατώντας του φακούς Proclear υγρούς και άνετους μετά από 12 ώρες χρήσης, σύμφωνα με την CooperVision. Οι φακοί επαφής Proclear αυτή τη στιγμή είναι η μόνη μάρκα που εγκρίθηκε από το FDA των ΗΠΑ να φέρει την ετικέτα: "Μπορεί να παρέχει βελτιωμένη άνεση για τους χρήστες φακών επαφής που εμφανίζουν ήπια ενόχληση ή συμπτώματα που σχετίζονται με την ξηρότητα κατά τη διάρκεια της χρησης του φακού".  Οι φακοί επαφής Proclear είναι διαθέσιμοι σε μια ποικιλία σχεδίων, όπως καθημερινής χρήσεως φακού (Proclear 1 ημέρα), διπλοεστιακών φακών επαφής και φακοί επαφής για αστιγματισμό.

Acuvue Oasys: Ιδανικοί για ξηρά μάτια, οι φακοί Acuvue® Oasys® χρησιμοποιούν την ιδιόκτητη τεχνολογία, HYDRACLEAR για να εξασφαλιστεί ένας υψηλός όγκος του παράγοντα διαβροχής που ενισχύει την υγρασία. Κρατά τα μάτια σας υγρά και εξασφαλίζει μια ομαλή χρήση φακών επαφής. Οι φακοί επαφής Oasys έχουν επίσης ένα από τα υψηλότερα επίπεδα UV-A και προστασία UV-B που διατίθεται σε φακούς επαφής για να μπλοκάρουν τουλάχιστον το 90% του UV-A και το 99% των ακτίνων UV-B για μέγιστη ασφάλεια των ματιών.
Πίσω

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img