Αρχική Σελίδα - ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
  
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Πως κάνω παραγγελία ή/και ως νέος πελάτης;

Στην σελίδα προϊόντων συμπληρώνετε τις παραμέτρους και κάνετε κλικ στο "καλάθι".
Εάν θέλετε να κάνετε περαιτέρω αγορές κάντε κλικ στο "συνέχεια αγορών", η εάν ολοκληρώσατε τις αγορές σας, και κάντε κλικ περαιτέρω στο "Ολοκλήρωση".
Εάν δεν έχετε εγγραφεί μπορείτε τώρα να εγγραφείτε με κάνοντας κλικ στο "Συνέχεια" ή ως εγγεγραμμένος πελάτης στο "Είσοδος".
Σε κάθε περίπτωση, ακολουθεί μια απλή φόρμα που θα σας καθοδηγήσει στην ολοκλήρωση των αγορών σας.

  •  Δεν βρίσκετε τους φακούς επαφής που θέλετε;

(Π.χ. Αστιγματικοί Φακοί Επαφής, Πολυεστιακοί Φακοί Επαφής, κλπ.)
Ψάξτε για το προϊόν σας, απλά κάνοντας κλικ στο σημείο "Κατηγορίες", γράφοντας το όνομα προϊόντος επάνω αριστερά στην "Αναζήτηση" ή μέσω του "Κατασκευαστή" κάτω αριστερά.  
Ακόμα δεν βρίσκετε τους φακούς επαφής σας; Απλά στείλτε μας ένα ερώτημα για το προϊόν με e-mail μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

  • Τι σημαίνει Υδροφιλία σε έναν Φακό Επαφής;

Η Υδροφιλία δείχνει το ποσοστό του νερού ενός μαλακού φακού επαφής και κατα ποσό είναι υδροαπορροφιτικό το υλικό του. Η Υψηλή περιεκτικότητα σε νερό είναι γενικά καλύτερη για την παροχή οξυγόνου στον οφθαλμό. Οι φακοί επαφής με την καλή διαπερατότητα οξυγόνου (Dk/t αξία) είναι ως εκ τούτου ιδιαίτερα κατάλληλοι για καθημερινή εκτεταμένη χρήση. Οι φακοί επαφής με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό έχουν επίσης και μειονεκτήματα. Συνήθως δεν είναι τόσο σταθεροί όσο οι φακοί με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και τείνουν να αφήνουν περισσότερα υπολείμματα στο φακό. Αν έχετε ξηροφθαλμία, οι μαλακοί φακοί επαφής με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα, δεδομένου ότι αυτά απορροφούν την παροχή φυσικού νερού (δακρυϊκή στοιβάδα) του ματιού σαν "σφουγγάρι". Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι φακοί με μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό θα πρέπει να επιλεχθούν.

  • Ποιες παραμέτρους χρειάζεται να ξέρω για να παραγγείλω;

Θα πρέπει να ξέρετε τη ισχύ (SPH, PWR, DPT, F `v, D) των φακών επαφής σας στο μείον ή συν (π.χ. μυωπία -2,50 ή υπερμετρωπία +6,50). Εάν φοράτε Αστιγματικούς Φακούς Επαφής θα πρέπει να γνωρίζετε και την  ισχύ του κυλίνδρου (Cyl., Zyl.) και τον άξονα (AX, A, T) μεταξύ 0 ° και 180 °. Αν φοράτε διεστιακούς/πολυεστιακούς φακούς για πρεσβυωπία, θα πρέπει να έχετε την εστιακή προσθήκη (ADD, Ad., Addition). Ρωτήστε το γιατρό σας ή τον οπτικό σας για μια συνταγή φακών επαφής.

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ

  • Πόσο μπορώ να φοράω τους φακούς μου;

Υπάρχουν 4 τύποι φακών επαφής όσον αφορά την διάρκεια εφαρμογής.

1. Ημερήσιοι

Κάθε φακός διαρκεί για μια ημέρα και μετά τον πετάτε.
Πλεονεκτήματα:

 Αν έχετε κουραστεί με την αποθήκευση των φακών στην θήκη κάθε βράδυ, το πλύσιμο και τον καθαρισμό τους με το διάλυμα και πάλι το πρωί να τους αφαιρέσετε από την θήκη χωρίς να χαθούν και να κάνετε εφαρμογή, τότε οι Ημερήσιοι Φακοί Επαφής είναι μια καλή απάντηση. Εφαρμόζετε το πρωί και το βράδυ, τους βγάζετε από τα μάτια σας και τους πετάτε. Δεν χρειάζεστε υγρό η θήκη. 

 Όταν φοράτε καθημερινά φακούς επαφής οι φακοί επηρεάζονται από την υψηλή ποσότητα των ρύπων και των λιπιδίων. Όμως στην περίπτωση των ημερήσιων φακών επαφής που ορίζονται για βραχυπρόθεσμη χρήση μειώνετε ο κίνδυνος μόλυνσης και της εξάπλωσης της. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι και η αίσθηση της άνεσης όταν φοράει κάποιος καθαρούς φακούς επαφής που είναι σαφώς υψηλότερη από ό, τι στην περίπτωση των βρόμικων φακών από τυχών καπνό, σκόνη, ρύπους κλιματιστικών κλπ. Επίσης, η διαπερατότητα του οξυγόνου στον αμφιβληστροειδή είναι υψηλότερη και αυτό μειώνει τον κίνδυνο του σχηματισμού αγγείωσης.

2. Μηνιαίοι

 Οι φακοί αυτού του τύπου (συχνά αναφερόμενοι και ως "μαλακοί φακοί") , μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ημέρα που ανοίγονται έως τριάντα ακόμα ημέρες. Κάθε βράδυ χρειάζονται να αποστειρώνονται στην θήκη τους με ειδικό υγρό. Υπάρχουν παραλλαγές των μηνιαίων όπως διμηνιαίοι και τριμηνιαίοι και φακοί 2 εβδομάδων.

Σήμερα, οι μαλακοί φακοί επαφής είναι το συνηθέστερο είδος των φακών. Περισσότερο από το 90% των χρηστών χρησιμοποιούν μαλακούς φακούς επαφής. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τέλεια ανεκτικότητα τους, απλό χειρισμό, νέο υλικό και ακόμη καλύτερη τιμή. Πλέον, οι μηνιαίοι φακοί είναι σε θέση να διορθώσουν σχεδόν κάθε διαθλαστικό σφάλμα.

Το βασικό υλικό για την κατασκευή των μαλακών φακών επαφής είναι το ΗΕΜΑ. Αυτό το πολυμερές υδρογέλης επιτρέπει να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε νερό και ως εκ τούτου η διαπερατότητα του οξυγόνου μέσα από τους φακούς επαφής από ~40% έως ~80%. Είναι κατασκευασμένα από μαλακό πλαστικό και υδροαπορροφητικό στη φύση του το οποίο κάθεται στην επιφάνεια του κερατοειδούς. Μερικοί φακοί παρέχουν επίσης υπεριώδη προστασία. 
Όσον αφορά το υλικό κατασκευής, υπάρχουν δύο βασικοί τύποι.

Μαλακοί Φακοί Επαφής Υδρογέλης που αναφέραμε παραπάνω και,

Φακοί Επαφής Σιλικόνης Υδρογέλης:

Οι φακοί επαφής σιλικόνης υδρογέλης είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα για τα μάτια σας, κυριολεκτικά. Είναι γεγονός ότι όλοι οι φακοί επαφής μειώνουν την ποσότητα του οξυγόνου που φτάνει στην μπροστινή επιφάνεια του οφθαλμού σε κάποιο βαθμό. Όταν η παροχή οξυγόνου στον κερατοειδή έχει μειωθεί σημαντικά - μια κατάσταση που ονομάζεται υποξία - μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα, όπως τα κόκκινα μάτια, οίδημα του κερατοειδούς, θολή όραση, δυσφορία των ματιών κλπ. Η υποξία μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλά είδη λοιμώξεων των οφθαλμών.

Το 1999, εμφανίστηκε στην αγορά ο Φακός Σιλικόνης Υδρογέλης, κατασκευασμένος από μια ομάδα εύκαμπτων, πλαστικόειδη υλικών που περιείχαν πυρίτιο, άνθρακα, οξυγόνο και άλλα χημικά, που επέτρεπε έως και 7 φορές περισσότερο οξυγόνο να ρέει μέσα στον κερατοειδή σε σύγκριση με τους συμβατικούς φακούς. Σήμερα περιγράφονται ως 100% πιο άνετοι και περίπου οι μισοί από τους φακούς στην αγορά είναι σιλικόνη υδρογέλη. Πολλοί επαγγελματίες της φροντίδας των ματιών πιστεύουν ότι μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, οι περισσότεροι ασθενείς θα φορούν φακούς υδρογέλης σιλικόνης πάνω από οποιοδήποτε άλλο υλικό του φακού. 

Σιλικόνης Υδρογέλης Ημέρας και Νύχτας

Φακοί με υπερυψηλή αεροδιαπερατότητα σε οξυγόνο που επιτρέπουν στον χρήστη και να κοιμάται με αυτούς και να τους φοράει έως και 30 μέρες συνεχόμενα.

Οι τρέχουσες μάρκες των φακών σιλικόνης υδρογέλης, με σειρά κατά υψηλότερη διαπερατότητα του οξυγόνου στο χαμηλότερο, είναι οι εξής:

Air Optix Aqua Night & Day από CIBA/Alcon με το ασύλληπτο 174 Dk/t. που έχει εγκριθεί μέχρι και για 30 ημέρες συνεχούς χρήσης.

Biofinity από COOPERVISION με 160 Dk/t.

Acuvue Oasys από J&J με 147 Dk/t. έχει εγκριθεί για 2 εβδομάδες καθημερινή χρήση ή 6 διανυκτερεύσεις εκτεταμένης εφαρμογής και έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο υγρός από άλλους.

Acuvue Advance από J&J με 147 Dk/t. - έχει εγκριθεί για 2 εβδομάδες καθημερινή χρήση.

Air Optix Aqua από CIBA/Alcon με 138 Dk/t. - έχει εγκριθεί για 2 εβδομάδες καθημερινή χρήση ή μέχρι 6 νύχτες εκτεταμένη εφαρμογή.

Purevision 2 από Bausch + Lomb με 130 Dk/t. - έχει εγκριθεί για εως και 30 ημέρες συνεχούς χρήσης.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η Elite των Φακών Σιλικόνης Υδρογέλης και η διαφορά αναμεταξύ τους είναι αισθητή ΜΟΝΟ σε ιδιομορφίες του οφθαλμού σας (π.χ. καμπυλότητα, διάμετρος) και σε ακραίες περιπτώσεις (π.χ. εργαζομένους υπό ξερό αέρα, πυροσβέστες, επαφή με πολύ σκόνη κλπ.) 

! Οι Φακοί υδρογέλης σιλικόνης μπορεί να ΜΗΝ είναι κατάλληλη επιλογή για όλους τους ασθενείς. Αυτοί οι φακοί είναι γενικά πιο ακριβοί από ό, τι οι απλοί φακοί. Επίσης, σε ορισμένους ασθενείς το υλικό σιλικόνης τείνει να προσελκύει περισσότερα λιπίδια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν θολή όραση μαζί με δυσφορία. Άλλοι οφθαλμοί απλά δεν προσαρμόζονται καλά στο υλικό σιλικόνης. Έτσι, αυτό που μπορεί να είναι μεγάλη βελτίωση για έναν ασθενή, μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρνητικές επιπτώσεις για άλλους. Είναι πολύ σημαντικό να συμβουλεύεστε τον επαγγελματία φροντίδας των ματιών σας πριν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε φακούς υδρογέλης σιλικόνης.

Ετήσιοι
Παρόμοια χρήση με τους μηνιαίους, οι ετήσιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 360 ημέρες από την ώρα που ανοίγονται.

Τι σημαίνουν οι όροι καμπυλότητα (BC) και διάμετρος (DIA);

Η καμπύλη βάσης (BC) καθορίζει την καμπυλότητα της εσωτερικής επιφάνειας του φακού επαφής σε χιλιοστά. Όσο μεγαλύτερη είναι τιμή, τόσο πιο επίπεδος είναι ο φακός. Η καμπυλότητα του φακού μπορεί να επηρεάσει το κατά πόσο άνετα αισθάνεστε με τον φακό. Η εφαρμογή, ωστόσο, εξαρτάται και από τη διάμετρο. Η διάμετρος (DIA) καθορίζει το μέγεθος του φακού επαφής σε mm.


Τι είναι η Μυωπία;

Η μυωπία είναι δυσμορφία στην διαθλαστική  ικανότητα του ματιού, κατά την οποία οι ακτίνες του φωτός δεν συγκεντρώνονται στον αμφιβληστροειδή, όπως είναι το φυσιολογικό, αλλά συγκλίνουν σε κάποιο σημείο μπροστά από αυτόν. Για αυτόν το λόγο ο μύωπας αδυνατεί να δει καθαρά τα αντικείμενα που βρίσκονται μακριά και κλείνει ελαφριά τα μάτια.

Τι είναι η Υπερμετρωπία;

Υπερμετρωπία είναι η διαθλαστική εκείνη ανωμαλία κατά την οποία, όταν ο οφθαλμός βρίσκεται σε ηρεμία (χαλάρωση της προσαρμογής), μία παράλληλη δέσμη φωτεινών ακτινών, εισερχόμενη στο μάτι, εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή. Τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας εξαρτώνται απόλυτα από την ηλικία του ατόμου και το βαθμό υπερμετρωπίας του. Στη νεαρή ηλικία ο υπερμέτρωπας μπορεί, ενεργοποιώντας τη λειτουργία της προσαρμογής, να εξουδετερώσει την υπερμετρωπία και να μην έχει πρόβλημα μειωμένης όρασης. Καθώς ο υπερμέτρωπας μεγαλώνει το εύρος προσαρμογής μειώνεται, οπότε αρχίζουν τα προβλήματα μειωμένης όρασης, τόσο για την κοντινή όσο και για τη μακρινή όραση. 

Τι είναι ο Αστιγματισμός;

Ο αστιγματισμός είναι οπτικός όρος που δηλώνει την ύπαρξη περισσότερων από ένα σημείων εστίασης. Αυτό συμβαίνει όταν η επιφάνεια του κερατοειδή δεν είναι σφαιρική. Το φως από ένα αντικείμενο δεν εστιάζει ακριβώς σε ένα σημείο επάνω στον αμφιβληστροειδή αλλά σε δύο ξεχωριστά σημεία.Ο αστιγματικός οφθαλμός έχει καμπύλες που η μία είναι πιο απότομη από την άλλη. Για παράδεγμα ο κερατοειδής δεν είναι σφαρικός αλλά το σχήμα του μοιάζει περισσότερο με μπάλα του ράγμπυ! Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ορατό, παρά μπορεί να ανιχνευθεί εξετάζοντας τα μάτια κάποιου με ειδικό εξοπλισμό. Ως αποτέλεσμα, το μάτι δεν είναι σε θέση να επικεντρωθεί σε ένα σημείο ή αντικείμενο. 
 

Τι είναι η πρεσβυωπία;
 

Η πρεσβυωπία εμφανίζεται συνήθως μετά το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας. Όταν το μάτι παρατηρεί ένα μακρινό αντικείμενο, αυτό εστιάζεται πάνω στον αμφιβληστροειδή. Όταν χρειαστεί το μάτι να εστιάσει κοντά, υπάρχει ένα όργανο, ο κρυσταλλοειδής φακός, ο οποίος βοηθάει για να εστιάσει σε κοντινή απόσταση και ο οποίος για να εστιάσει από μακριά κοντά, αλλάζει σχήμα (διαστολή-συστολή, όπως ο φακός της φωτογραφικής μηχανής, που βοηθάει να κάνει κοντινό και μακρινό zoom). Από το τεσσαρακοστό όμως έτος της ηλικίας, η αλλαγή του σχήματός του (διαστολή-συστολή) γίνεται με σχετική δυσκολία με αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός όπως στο παρελθόν.
Συνέχεια

© ALFALENS | σχεδιασμός και φιλοξενία: Hyper Center -

  • img
  • img
  • img
  • img